Hoe ziet de wand achter uw fornuis eruit? Heeft u tegeltjes geplaatst, omdat u dan gemakkelijk de vetspetters verwijdert? Dan kunt u het waarschijnlijk beamen dat het geen blikvanger is voor uw keuken. Wilt u hier verandering in brengen, maar tegelijkertijd geen tijd kwijt wilt zijn met schoonmaken? Dan is een spatwand dé oplossing voor uw keuken. In deze blog vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en wat voor spatwand bij u past!

Achterwand voor uw keuken in tal van kleuren

De reden dat er tegenwoordig veel vraag is naar gekleurde spatwanden is dat ze in iedere RAL kleur gelakt kunnen worden. Zo kunt u de achterwand perfect afstemmen met het interieur van uw keuken. Kies voor dezelfde kleur of een geheel andere kleur. Het glas wordt aan één kant gelakt in de gewenste kleur en met een beschermlak volledig afgedicht en tegen de muurzijde geplaatst. Wilt u een lichte kleur? Dan is het verstandig om extra helder glas toe te passen, omdat normaal glas een groene gloed geeft.

Tips voor de keuze bij uw interieur

U heeft tal van mogelijkheden bij het kiezen van een spatwand. Misschien vraagt u zichzelf af welke achterwand past bij uw keuken. Daarom geven wij u een aantal voorbeelden. Zo past in een modern, industriële en strakke keuken een spatwand in een donkere kleur. Voeg hier ledverlichting aan toe, waardoor het dé eyecatcher van uw keuken wordt. In een klassieke en landelijke keuken komt een lichte spatwand mooi tot zijn recht.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Bekijk op uw gemak de website van De Voordelige Groep voor nog meer inspiratie voor een spatwand. Zo maakt u gemakkelijker een keuze voor uw keuken. Hier bestelt u overigens ook de achterwand voor uw keuken die vervolgens volledig op maat gemaakt wordt.