Houten eettafels, u ziet ze ongetwijfeld steeds vaker. En geef de consument eens ongelijk. Een houten tafel staat prachtig in vrijwel ieder interieur en geeft een natuurlijke boost aan een eetkamer. Er kunnen veel soorten hout gebruikt worden voor een eettafel. Bovendien kunnen handige doe-het-zelvers deze tafel eenvoudig zelf realiseren voor zowel een modern als klassiek interieur.

Verschil tussen de moderne en klassieke houten eettafel

Onbewerkt hout zorgt voor een modern en robuust interieur. De houten tafel wordt dan ook vaak in combinatie met een stalen of ijzeren onderstel gebruikt. In tegenstelling tot onbewerkt hout ziet u in een klassiek interieur juist wél fijn bewerkt hout terug. De eettafel wordt in dat geval vaak behandeld en afgewerkt met een glanzende lak. Beide varianten eettafels zijn een echte eyecatcher in de eetkamer. Om de robuuste houten tafel helemaal af te maken, kunt u de tafel voorzien van een glazen tafelblad.

Waarom een glazen tafelblad?

Een robuuste houten eettafel is prachtig, maar er zit een nadeel aan deze tafel. Onbehandeld hout is namelijk lastig om schoon te maken. Er kunnen kruimels en andere etensresten in de groeven van het hout terechtkomen. Dit is natuurlijk niet wat u wilt. Een glazen tafelblad is dan dé oplossing. Met helder glas gaat het effect van uw robuuste houten tafel niet verloren, maar bent u geen uren bezig om alle etensresten tussen de groeven uit te vissen. Bij De Voordelige Groep kunt u een glazen tafelblad geheel op maat bestellen, ongeacht uw tafel rond, vierkant of rechthoekig is.