Waarom voor een glazen schuifdeur kiezen?

Er zijn diverse redenen waarom u kiest voor een glazen schuifdeur. Het wordt veelal toegepast als de opening van een ruimte te groot is voor een normale deur. Maar het wordt ook regelmatig gebruikt in ruimtes die op een moment gesloten of juist open moeten zijn. Heeft u een ander idee voor het plaatsen van een schuifdeur? Ook dat komt zeker tot zijn recht in uw woning. Het is namelijk in ieder interieur een stijlvolle toevoeging.

Helder glas voor veel licht binnen uw interieur

Lichtinval speelt een belangrijke rol in woningen. Door het plaatsen van een glazen schuifdeur wordt er een optische afscherming tussen meerdere ruimtes gecreëerd waarbij u 80% van de lichtinval behoudt. Hiermee realiseert u een ruimtelijk en modern effect in uw woning. Een bijkomend voordeel: u verbruikt minder elektriciteit dankzij het daglicht.

Mat glas voor voldoende privacy

In de badkamer en de slaapkamer wordt veel gekozen voor een schuifdeur van mat glas. Dit zorgt namelijk voor privacy, omdat u niet door het glas heen kunt kijken. Tegelijkertijd zorgen deze deuren voor voldoende lichtinval in de gescheiden ruimtes.

Glazen schuifdeur volledig afgestemd op uw wensen

Een tussenweg tussen bovengenoemde opties is ook mogelijk door het glas gedeeltelijk te laten zandstralen. Bij De Voordelige Groep wordt uw glazen schuifdeur volledig afgestemd op uw wensen. Naast dat u uit verschillende soorten glas kiest, zijn er verschillende soorten railsystemen beschikbaar. Wilt u weten welk railsysteem bij uw situatie past? Neem dan gerust contact op met de glasspecialist.